Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KIVRIM BÖREGİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
damar
moderator
moderator
damar


Mesaj Sayısı : 126
Yaş : 37
Nerden : konya
Kayıt tarihi : 19/09/08

KIVRIM BÖREGİ Empty
MesajKonu: KIVRIM BÖREGİ   KIVRIM BÖREGİ Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 2:25 pm



Malzemeler:
4 Kahve Fincanı Un
2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Ilık Su
İç Malzemesi:
500 gr Ispanak Yaprağı
1 Küçük Soğan
1.5 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz
Üzeri İçin
2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
Biraz Kırmızı Biber

HAZIRLANIŞI :
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. 1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın. Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın. İnce ince kıyın.
Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın.
Hamuru ince bir yufka halinde açın. Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın. Peyniri ezip üzerine serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın. Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın.
Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak. haşlayıp çıkarın. Peçeteyi alın. Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin.
Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KIVRIM BÖREGİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: =E-BOOK MERKE= :: YEMEK KİTAPLARI-
Buraya geçin: