Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 yogurtlu kebap

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
damar
moderator
moderator
damar


Mesaj Sayısı : 126
Yaş : 37
Nerden : konya
Kayıt tarihi : 19/09/08

yogurtlu kebap Empty
MesajKonu: yogurtlu kebap   yogurtlu kebap Icon_minitimeC.tesi Eyl. 20, 2008 2:50 pm

4 Kişilik Malzeme :
600 gr. Bonfile (100 er gr. kesilmiş),
300 gr. Köfte,
600 gr. haşlanmış Ispanak,
2 ad. Kuru soğan,
500 gr. Yoğurt,
3 ad. Domates,
4 diş Sarımsak,
200 gr. Tereyağ,
200 gr. Kaşar peynir (rendelenmiş),
6 ad. Sivri biber
tuz.

Tarif:
Parmak şeklinde 24 ad. hazırlanmış köfteler ile bonfile parçaları ızgarada pişirilir. Bonfilelerde parmak şeklinde doğranır. Bir tencerede ıspanak, tereyağ, tuz ve ince kıyılmış soğan sote edilir. Domatesler ince doğranıp, ayrı bir tavada ince doğranmış sarımsakla sote edilir. Hazırlanan ıspanak tabaklara pay edilir. Üzerine yoğurt ve sote edilen domates sos konur. Köfteler ve bonfileler ıspanağın üzerine dizilip, rende kaşar ilave edilip, 1/4domates ve 1 ad. sivri biber dekore edilerek salamandırada kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.


-----------------------------------------


Yoğurtlu Kebap

MALZEMELER
500 gr iki defa çekilmis kiyma
Yarim bayat ekmek
Yarim demet ince kiyilmis maydanoz
1 adet rendelenmis kuru sogan
Yarim çay kasigi kara biber
Yarim çay kasigi kimyon
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçi pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sivi yag
4 kasik tereyagi
Yeteri kadar kirmizi biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yogurt

YAPILIŞ TARİFİ
Önce kiymayi bir tepsiye koyun ve içine yumurtayi, tuzu, karabiberi kimyonu, ekmegi (islayip suyunu siktiktan sonra) maydanozu, rendelenmis kuru sogani, koyup karistirin.
Kiymayi iyice yogurup 12 santim uzunlugunda sis köfte yapin. Daha sonra pideyi küçük kusbasi dilimler seklinde dograyip çukur yemek tabaklarina koyup üzerine yogurt ilave edin.
Köfteleri izgarada veya teflon tavada kizarttiktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyagi veya kirmizi biber eritip koyun.
Bir baska tavada domates ve biberleri hafif pisirerek yogurtlu kebabin üzerine koyup süsleyerek servis yapin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 214
Yaş : 37
Nerden : KONYA/KULU
Kayıt tarihi : 05/09/08

yogurtlu kebap Empty
MesajKonu: Geri: yogurtlu kebap   yogurtlu kebap Icon_minitimePaz Eyl. 21, 2008 4:58 am

ellerine saglık kardeş peki sen pişirdinmi hiç? Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://turkkontu.yetkinforum.com
 
yogurtlu kebap
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: =E-BOOK MERKE= :: YEMEK KİTAPLARI-
Buraya geçin: