4 Kişilik Malzeme :
600 gr. Bonfile (100 er gr. kesilmiş),
300 gr. Köfte,
600 gr. haşlanmış Ispanak,
2 ad. Kuru soğan,
500 gr. Yoğurt,
3 ad. Domates,
4 diş Sarımsak,
200 gr. Tereyağ,
200 gr. Kaşar peynir (rendelenmiş),
6 ad. Sivri biber
tuz.
Tarif:
Parmak şeklinde 24 ad. hazırlanmış köfteler ile bonfile parçaları ızgarada pişirilir. Bonfilelerde parmak şeklinde doğranır. Bir tencerede ıspanak, tereyağ, tuz ve ince kıyılmış soğan sote edilir. Domatesler ince doğranıp, ayrı bir tavada ince doğranmış sarımsakla sote edilir. Hazırlanan ıspanak tabaklara pay edilir. Üzerine yoğurt ve sote edilen domates sos konur. Köfteler ve bonfileler ıspanağın üzerine dizilip, rende kaşar ilave edilip, 1/4domates ve 1 ad. sivri biber dekore edilerek salamandırada kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.
-----------------------------------------
Yoğurtlu Kebap
MALZEMELER
500 gr iki defa çekilmis kiyma
Yarim bayat ekmek
Yarim demet ince kiyilmis maydanoz
1 adet rendelenmis kuru sogan
Yarim çay kasigi kara biber
Yarim çay kasigi kimyon
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçi pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sivi yag
4 kasik tereyagi
Yeteri kadar kirmizi biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yogurt
YAPILIŞ TARİFİ
Önce kiymayi bir tepsiye koyun ve içine yumurtayi, tuzu, karabiberi kimyonu, ekmegi (islayip suyunu siktiktan sonra) maydanozu, rendelenmis kuru sogani, koyup karistirin.
Kiymayi iyice yogurup 12 santim uzunlugunda sis köfte yapin. Daha sonra pideyi küçük kusbasi dilimler seklinde dograyip çukur yemek tabaklarina koyup üzerine yogurt ilave edin.
Köfteleri izgarada veya teflon tavada kizarttiktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyagi veya kirmizi biber eritip koyun.
Bir baska tavada domates ve biberleri hafif pisirerek yogurtlu kebabin üzerine koyup süsleyerek servis yapin